Славия победи Илвес Тампере и в реванша от първия квалификационен кръг

...
Славия победи Илвес Тампере и в реванша от първия квалификационен кръг
Коментари Харесай

Славия отново се справи с Илвес и продължава напред в Лига Европа

Славия победи Илвес Тампере и в реванша от първия квалификационен кръг Лига Европа, който се игра довечера. " Белите " надделяха своя противник с 2:1, като и този път бяха по-добрият тим и можеха да реализират по-разгромен резултат.
 България отнесе Румъния след триумфите на Лудогорец, ЦСКА и Славия  ЦСКА се завърна в Европа с победа
Точен за триумфа на българския отбор бе Галин Иванов, който се разписа два пъти. За гостите пък единственото попадение отбеляза Мариус Нубиси.

В първия мач преди седмица футболистите на Златомир Загорчич се постановиха с 1:0 и с общ резултат 3:1 не престават в идващия стадий, където ще срещнат хърватския Хайдук Сплит.



Двата отбора започнаха внимателно и заплахите липсваха като се изключи един удар на Милчо Ангелов, който се оплете във външната страна на мрежата на Хиландер.

Постепенно Славия взе самодейността и провежда няколко по-масирани влизания в полето на противника и по този начин се стигна до 36-ата минута. Тогава при една многоходова офанзива Иванов се оказа непокрит фронтално в наказателното поле на Илвес и невъзмутимо вкара за 1:0.

В първите минути на втората част домакините още веднъж бяха по-активният отбор, само че гостите издебнаха своя миг в 55-ата минута и изравниха с първата си заплаха в мача.

Радостта на финландците от изравнителния гол обаче бе напълно къса, тъй като още в ответната офанзива Славия си върна задатъка. Самостоятелна акция на Галин Иванов приключи с техничен удар и втори гол на опитния халф, с който Славия поведе с 2:1 и с 3:1 в общия резултат.

Иванов можеше да направи хеттрик в 76-ата минута, само че пропусна доста добра опция. Пет минути по-късно и Милчо Ангелов можеше да се разпише, само че ударът му бе блокиран от защитник на Илвес.

До края на мача Славия удържа умерено задатъка си и се класира справедливо за идната фаза.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР